Barnfotografering

Vi har fotograferat barn, syskon och familjer sedan början av 90-talet

Barnfotografering i studio och ute hos Bejsjö Foto i Stockholm
Barnfotografering i studio och ute hos Bejsjö Foto i Stockholm

Ingen barnfotografering är den andra lik och alla uppdrag sporrar och skänker oss stor glädje, det är underbart att lyckas fånga det där lilla leendet, syskonen som ömt kramas eller familjen som med den där äkta glädjen busar med varandra.

I studion i Solna eller ute? Kanske både och! Vi fotograferar där du vill, i Hagaparken, i Ulriksdals Slottspark i Solna eller vid golfängarna i Sundbyberg. Tänk igenom vad du vill förmedla med bilderna så kommer vi med förslag. Ska vi fotografera ute så behöver det inte alltid vara toppenfint väder även om det underlättar om det inte regnar. Kanske välja en tidig morgon med det milt fina varma ljuset eller kanske en eftermiddag då solen är på väg ner.

Vi fotograferar små och större familjer i samband med din barnfotografering, tala bara om innan hur många ni blir och vilka olika varianter vi ska fotografera så underlättar det planeringen.

Studion finns i Solna, nära och enkelt att ta sig till från Stockholm, Sundbyberg, Solna, Bromma, Sollentuna, Danderyd, Täby m.m. Lätt att åka kommunalt till och enkelt att parkera. Hitta hit

Nyföddfotografering

Välkommen till oss med det lilla miraklet! Vi brukar boka in en tid inom 2 veckor efter förlossningen då bebisen fortfarande sover ihopkrupen men det går även bra lite senare. Vi värmer upp lokalen lite extra och tar fram de gosigaste filtarna, ofta sover många igenom hela fotograferingen men det är lika vanligt med vakna små söta plirande ögon. Det finns gott om tid att mata och vi fotograferar i bebisens takt, en session kan ibland ta upp emot två timmar men känn dig inte stressad, vi är måna om att bilderna blir så där underbara som du förväntar dig.

Det finns söta mössor och små byxor att låna och vi har korgar och övrig rekvisita men det finns alltid tid för egna personliga smycken, skor eller liknande. Ta gärna med ett eller två ombyten i olika färger.

Pris för nyföddfotografering finns här »

Fånga tillfället i din babyfotografering

Barnfotografering runt halvåret

Varje barnfotografering innebär förberedelser och planering. Börja med att välja en passande tid på dagen. Ta hänsyn till sov- och matperioder och räkna med att många små somnar i vagnen eller bilen på väg till oss.
Vi väljer gärna att boka in våra minsta modeller på förmiddagar eller strax efter lunch då de oftast är som piggast men självklart är vi flexibla, är ditt barn piggare senare på eftermiddagen så bokar vi in din barnfotografering då. 

När ni kommer till oss kan ni ta det lugnt, vi bokar alltid in gott om tid. Vi brukar börja med att fotomodellen får lära känna fotografen lite på avstånd, att gå för hårt fram kan ta lång tid att reparera. I början fotograferar vi några helfigursbilder, antingen om babyn kan sitta själv eller med stöd från förälder. När vi har lyckats få ett litet leende på avstånd kommer vi lite närmare och fotograferar ansiktsbilder. När vi alla blivit lite varmare i kläderna tar vi några diskreta nakenbilder, klassiskt på mage, kanske i korg men alltid med stil och smak.

Babyfoto utan extra kostnad 3-6 månader här »

Barnfotografering - Bejsjö Foto- Stockholm

1-åringarna

En klassisk tid att fotografera barn är runt 1 år, då har de hunnit utvecklas ganska mycket och har ofta lärt sig att stå lutade mot något stöd eller kanske i vissa fall gå. Vid en ettårsfotografering finns det därför en uppsjö möjligheter att variera bilderna på och vi brukar fotografera både ansikts-, halvfigurs- och helfigursporträtt, roligt och klassiskt.

Är du fundersam på klädval så tänk på vilken stil du gillar. Väljer du den somriga stilen med shorts och t-shirt, kanske snickarbyxor eller klänning rekommenderar vi utan strumpor och skor. Om du väljer klänning eller kjol så är det bra med ett par underbyxor på små barn så att inte blöjan syns. Tycker du att välklätt är finare så tänk på att ditt barn ska trivas för att det ska bli så fina bilder som möjligt, kläderna får inte vara för obekväma. Prova gärna hemma innan fotograferingen så att de har rätt storlek.

För bästa resultat brukar vi rekommendera att man är så få personer som möjligt närvarande vid fotograferingen. Om alla försöker få barnets uppmärksamhet och locka till skratt är det oftast förvirrande och det blir svårt för fotografen att vinna förtroende och få den rätta kontakten.

Titta på barnbilder i vårt galleri här »

Fotografera din 1 åring - Bejsjö Foto - Stockholm
Ettårsfotografering - Barnfotografering

De lite äldre barnen

När det gäller klädval är eget tycke och smak avgörande men ett bättre resultat uppnås ofta genom att kläderna är lediga och bekväma. Vi har diskreta bakgrunder som oftast passar till de flesta färger. Välj helst inte allt för mörka kläder som tenderar att nästan bli svarta eller randigt med starka färger.

Bekväma kläder, lite löst sittande. Undvik stora reklamtryck. Ta ut napp i god tid. Klipp naglarna.

Boka tid för barnfotografering »

Boka tid för barnfotografering - Bejsjö Foto - Stockholm